Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Het goudhaantje van Lotto-Dstny is een behandeling met antibiotica gestart en zal nog een tijdje moeten herstellen.

Gent-Wevelgem 2024

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit seizoen slaagde het 22-jarige toptalent van Lotto-Dstny er nog niet in om een koers te winnen. Met zijn vormpijl ging het van kwaad naar erger.

In Gent-Wevelgem bolde hij pas als 90e over de streep, waarna in overleg met de ploeg besloten werd om een streep door het voorjaar te trekken, even te resetten en opzoek te gaan naar de oorzaak van die fysieke dip. Die oorzaak lijkt nu gevonden.

Tekenbeet

Uit de analyse van een bloedonderzoek blijkt dat De Lie aan de ziekte van Lyme lijdt. De ziekte wordt veroorzaakt door een tekenbeet die met Borreliobacterie besmet is. "Er zijn antistoffen voor de ziekte van Lyme gevonden in zijn bloed", klinkt het in een statement van de ploeg.

Zo'n diagnose is echter niet 100% sluitend. "Het is waarschijnlijk de reden waarom De Lie tijdens de voorbije koersen niet op hoog niveau kon presteren. Een antibioticakuur is reeds gestart." Het is nog onduidelijk wanneer De Lie zal terugkeren in competitie.

Nieuwe trainer

Opvallend: De Lie heeft ook gebroken met zijn trainer, die hem voorafgaand aan de Omloop het Nieuwsblad drie weken naar El Teide stuurde voor een hoogtestage. Wieleranalisten waren toen kritisch over het nut van zo'n hoogtestage bij De Lie. De 'Stier van Lescheret' doet nu terug beroep op zijn ex-trainer.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024