Alpecin-Deceuninck onthult selectie voor de Ronde, Jasper Philipsen blijft thuis

Eén van de revelaties van het klassieke voorjaar slaat Vlaanderens Mooiste over, maar staat wel aan de start in Parijs-Roubaix.

training session ahead of Milan - Sanremo 2024

Zoek zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen niet naar Jasper Philipsen. Alpecin-Deceuninck onthulde zopas de selectie voor de Hoogmis en daarin is geen plaats voor de winnaar van Milaan-San Remo. Philipsen richt zijn pijlen op Parijs-Roubaix en de Scheldeprijs.

"Jasper verandert zijn programma een beetje na overleg met het ploegmanagement en de performance staf", klinkt het. "Hij rijdt net als vorig jaar de Scheldeprijs voor Roubaix, wat hij in 2023 met succes gedaan heeft." Philipsen haalde overigens nog nooit de finish in de Ronde en eindigde vorig jaar tweede op de Vélodrome in Roubaix.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel zal zijn superknecht dus moeten missen, maar kan zondag wel rekenen op Gianni Vermeersch. Die was woensdag één van de vele slachtoffers van de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen, maar hij liep geen noemenswaardige verwondingen op en kreeg groen licht om te koersen.

De overige knechten die Van der Poel woensdag moeten helpen om het record in de Ronde te evenaren, zijn Søren Kragh Andersen, Silvan Dillier, Oscar Riesebeek, Xandro Meurisse en beloftewereldkampioen Axel Laurance.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024