Ex-ploegmaat Dries De Bondt: 'Ik heb het gevoel dat de druk bij Mathieu weg is'

Dries De Bondt is zeer tevreden bij Decathlon Ag2r-La Mondiale, maar ziet zijn oude team Alpecin-Deceuninck heersen in het voorjaar.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

Onder de radar is de Franse ploeg aan een goed voorjaar bezig. De Bondt zelf is in orde, Oliver Naesen richtte zich op na moeilijke jaren en ook talenten als Pierre Gautherat en Paul Lapeira braken dit jaar door. De voormalig-kampioen van België is op zijn plek in Franse dienst, maar ziet zijn ex-ploeg Alpecin-Deceuninck ondertussen prijs na prijs binnen hengelen.

Verbaasd is De Bondt daar niet over, vertelt hij tegen Het Nieuwsblad. "Ze waren in Roubaix met voorsprong de sterkste ploeg aan de start. En toen ik zag dat Riesebeek en Dillier in de selectie zaten, wist ik dat ze vanaf de start de koers zouden controleren en dat ze met een groep van een man of dertig naar het Bos zouden willen rijden. Heel die ploeg was eigenlijk gemaakt voor de kasseien."

Regenboogtrui

En dan hebben ze nog de Mathieu van der Poel-factor. "Indrukwekkend, hé. Ik heb het gevoel dat bij hem de druk weg is. Niets moet, alles mag. En die trui van wereldkampioen, dat motiveert hem, zeker weten. De vloek van de regenboog, die geldt niet voor Mathieu."

In de Brabantse Pijl is Van der Poel er niet bij, maar start Alpecin-Deceuninck ook met een topploeg. "Quinten Hermans, Søren Kragh Andersen en vooral Axel Laurance. Topfavoriet, dat is Michael Matthews maar daar zou ik Axel kort achter zetten, samen met mijn ploegmaat Cosnefroy."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024