Wout van Aert keert terug in Ronde van Noorwegen: 'Het voornaamste doel is om mezelf te testen, zonder verwachtingen'

Goed nieuws vanuit het kamp Team Visma | Lease a Bike: Wout van Aert maakt zijn rentree in de Ronde van Noorwegen. 

Aert

In Dwars door Vlaanderen brak Van Aert zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben. Hij miste daardoor meerdere grote doelen, maar nu kan hij echt weer vooruit kijken. Zijn rentree is in de maak. De Ronde van Noorwegen begint op 23 mei en duurt in totaal vier etappes.

"Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden. De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen."

Geen verwachtingen

Sportief directeur Merijn Zeeman legt ook geen druk op de schouders van de kopman. "Het is heel mooi dat Wout na zijn zware val weer deel uitmaakt van ons team. Hij start zonder druk om te presteren. Voor hem is dit een goed moment om zichzelf weer eens te testen in wedstrijdverband. Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruit ziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken gaan zien."

Naast Van Aert rijden ook Bart Lemmen, Koen Bouwman en Per Strand Hagenes van de profploeg de Ronde van Noorwegen. De selectie wordt gecompleteerd met twee jonkies van de opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike: Tijmen Graat en Menno Huising.

Nieuws
  • Cor Vos