Ruben Guerreiro (29) vreest punt achter wielercarrière te moeten zetten

De fysieke tol van de vele valpartijen beginnen de Portugees parten te spelen.

Guerreiro

Het gaat niet goed met Ruben Guerreiro. De 29-jarige Portugees van Movistar ligt al sinds 30 maart in de lappenmand en het lijkt er niet op dat hij snel weer zal kunnen koersen. Guerreiro kampt namelijk met niet één, maar twee hernia's!

"Tijdens de GP Miguel Induraín liep ik een ontwrichte elleboog op", zegt hij aan persbureau Lusa. "Ik kon zo een tijdje niet trainen en zelfs normaal functioneren. Desondanks vertrok ik naar de Sierra Nevada, om me voor te bereiden op de Giro.”

“Daar kreeg ik echt ontzettend veel last van mijn rug, lendenen en nek. Het was echt een hevige pijn. Na onderzoek kwamen twee hernia’s aan het licht. Experts zeggen dat de hernia’s zijn ontstaan door mijn valpartijen van de afgelopen jaren.”

Geen verbetering

Guerreiro zegt dat zijn seizoen en zelfs carrière in het gevaar is ."Ik heb eerst normale fysiotherapie gevolgd, maar dat werkt niet. Ik ga echt door een heel moeilijke periode. Mijn eerdere blessures waren altijd vrij eenvoudig te behandelen, maar ik kan nu helemaal niks. Niet op de fiets, maar ook niet in het dagelijks leven. Ik moet nu gewoon heel veel rusten."

Nieuws
  • Cor Vos