🎥 Pogacar ergert zich meermaals aan publiek, maar maakt ook jonge fans dolgelukkig

De Sloveen had tijdens de laatste bergrit meer moeite met het publiek dan met zijn rivalen.

Pogacar

Tadej Pogacar heeft op fenomenale wijze zijn zesde (!) overwinning in deze Giro d'Italia geboekt. Tijdens de voorlaatste etappe knalde hij op Monte Grappa (18.1 km, 8.1%) al spelend weg van zijn rivalen. De vele kijklustigen die kwamen opdagen zagen dat graag gebeuren, maar wisten zich niet allemaal te gedragen.

Pogacar kreeg het onder meer aan de stok met een oudere toeschouwer die hem zonder slechte bedoelingen een duwtje in de rug gaf. De Sloveen was daar duidelijk niet mee gediend en keek achterom om misbaar te maken en de man iets toe te schreeuwen.

Wat later stootte Pogacar op fans die zich in een voetbalstadion waanden. Ze staken roze rookbommen af, waardoor het zicht belemmerd was. Die rook heeft overigens een erg indringende geur en het is zeer ongezond om die giftige rook in te ademen.

De jongste fans wisten zich beter te gedragen dan de volwassen mannen. Onderweg kreeg een klein jongentje een vuistje van zijn grote wielerheld (foto bovenaan). Een ander kind liep een stukje me met Pogacar en kreeg een bidon cadeau. Alle beelden kan u hieronder bekijken.

In het flashinterview was Pogacar weliswaar positief over de sfeer op Monte Grappa. "Ik kan niet beschrijven hoe het was met alle fans op de beklimming. Ik had ook goede benen. Ik was blij dat ik een groot gat had op de top, zodat ik niet vol gas hoefde te gaan in de afdaling."