📸 Dit zijn de 10 mooiste, kunstzinnige foto's gemaakt tijdens de Giro

De spanning voor het roze was er niet, maar de fotografen deden wel hun best. Wat een prachtige foto's! 

tadej pogacar met de giro-trofee

Was het spannend om de eerste plek? Nee, zeker niet. Tadej Pogacar heerste (bijna) vanaf de eerste rit in Turijn tot de finish in Rome. Hebben we toch een mooie Giro gezien? Nou, eigenlijk best wel. Met dank aan aanvallers als Julian Alaphilippe en een mooi parkoers zag de echte wielerliefhebber attractieve ritten. De kunststukjes van Pogacar zelf mochten er natuurlijk ook zijn - die aanval met Geraint Thomas!

Maar het was ook een mooie Giro dankzij de de vele fotografen die er actief waren. Wielrennen is een fotogenieke sport, en zeker in het mooie Italië komt dat goed uit de verf. De Twitteraar Lukáš Ronald Lukács zette de in zijn ogen mooiste kiekjes op een rijtje en wij kunnen wel meegaan in z'n selectie!

Het roze in wintersferen met sneeuw en skiërs

Pogi de Barmhartige

Een Giro om in te lijsten

Drukte en pure blijdschap

En wachten op de start

Wachten op de volgende koers

Renners moeten soms even wachten tot de start, maar wij wielerliefhebbers moeten het deze week even stellen zonder een koers van betekenis - op woensdag zijn er wel de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes en de Circuit Franco-Belge, maar het is tot zondag wachten tot het echt weer losbarst.

Dan start de eerste traditionele voorbereidingskoers op de Tour: het Criterium du Dauphiné. In Frankrijk rijden onder meer Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Juan Ayuso. Namens Visma | Lease a Bike komen onder meer Steven Kruijswijk en Sepp Kuss aan de start.