'Opa' Geraint Thomas deelt grappige rollatorfoto en looft Pogacar: 'Soms moet je buigen voor grootsheid'

Geraint Thomas kennen we als een sportman die wel van een grap houdt. Hij postte iets moois op Instagram. Bij die post had hij ook heel mooie woorden voor Tadej Pogacar. 

geraint thomas begroet tadej pogacar

Geraint Thomas moest de afgelopen Giro zijn meerdere erkennen in Tadej Pogacar - en ook Daniel Felipe Martinez. Op z'n 37ste legde de Welshman beslag op de derde plaats. In een uitgebreide Instagrampost blikt hij terug op zijn drie weken in Italië.

Respect voor Pogacar

De kopman van INEOS Grenadiers werd de afgelopen jaren overvleugeld door jonge renners. Daar gaat hij op nederige wijze en met vele humor op in. Voor Remco Evenepoel bedacht hij al z'n eigen goedbedoelde bijnaampje 'Little Bastard' en ook Tadej Pogacar kan op de bewondering rekening van Thomas.

Op Instagram schrijft hij: "Zo, ik heb Rome gehaald. Een vijfde keer op het podium van een grote ronde, en eentje waar ik misschien het meest trots op ben. Ik kwam uiteraard om te winnen, maar soms moet je het hoofd buigen voor grootsheid. Het is een eer om tegen Tadej te rijden. Petje af, maat!"

Meme

Bij die woorden van Thomas zitten ook foto's. Een stuk of tien. Als je er doorheen swipet, zie je eerst allemaal foto's uit de Giro zelf. Maar dan bij de tiende post Thomas opeens een heel andere foto. Een meme, waarin zijn hoofd op dat van een bejaarde vrouw met een rollator is geplakt en naast een kleinkind loopt.

"I almost won the Giro last year", zegt Thomas tegen de fictieve kleindochter, die op haar beurt zegt: "Tuurlijk, opa. Kom, ik zal je in bed leggen."

Tour

Thomas besluit de post met de medeling dat hij nu even wat biertjes gaat drinken, en we nog niet over de Tour mogen beginnen. Maar feit is wel dat Thomas die gaat rijden.

Hij zei in een eerder stadium al dat hij daar waarschijnlijk niet voor het klassement zal gaan, maar op rittenjacht gaat en de kopmannen zal steunen. Carlos Rodriguez en Egan Bernal zijn de aangewezen klassementsmannen.