Remco Evenepoel gaat niet voor klassement in Dauphiné: 'Nog ver verwijderd van mijn beste vorm'

Remco Evenepoel maakt zondag zijn rentree na de zware van in Ronde van Baskenland. Hoe staat het ervoor bij de Belgische Tourhoop? 

remco evenepoel portret

Remco Evenepoel was er na de massale val in de Ronde van Baskenland begin april minder erg aan toe dan Jonas Vingegaard, maar hij had toch ook te kampen met serieuze blessures: een gebroken sleutelbeen en schouderblad. Hij revalideerde en stapte al snel weer op de fiets om naar de Tour toe te werken.

Ritme opdoen

Op Strava was te zien dat Evenepoel veel trainde. Hij was op hoogte in de Sierra Nevada. Daar deed hij het de eerste week nog 'rustig aan', maar de voorbije twee weken zat hij respectievelijk 25 uur en 27 uur op de fiets. Hij reed er onder meer op 3000 meter hoogte.

Zondag start hij in de Dauphiné. Uiteraard nog niet het hoofddoel, maar wel een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe Evenepoel ervoor staat. Zelf doet hij zijn best om het verwachtingspatroon niet te hoog te laten zijn.

"Ik voel me weer goed na de blessures, maar zit nog ver verwijderd van mijn beste vorm. Hoe goed mijn conditie is, wil ik ontdekken in de Dauphiné. Ik ga niet naar het klassement kijken, maar wil vooral ritme opdoen", laat hij weten in een communiqué van de ploeg.

Veel aankomsten bergop

Ook Soudal Quick-Step-ploegleider Tom Steels benadrukt dat het niet om de winst gaat in de klassieke voorbereidingskoers op de Tour de France.

"De vele finishes bergop zullen ons een goed zicht geven op waar Remco staat. We willen ook ontdekken hoe goed zijn tijdrit is, zijn eerste sinds de val. Met zijn zelfvertrouwen zit het alvast goed. Maar het plan blijft hetzelfde: elke dag progressie maken."

De Dauphiné kent inderdaad de nodige finishes bergop: maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag én zondag staan er steeds aankomsten boven gepland. Maandag en dinsdag zijn het nog 'opwarmertjes', met niet al te zware slotklimmen, maar de dagen erna is het serieus klimmen, onder andere met de Joux Plan (tot 1600 meter) als finish. Woensdag is er een tijdrit van 34 kilometer. Niet echt een ronde voor de sprinters dus...