Lefevere bevestigt dat Alaphilippe de Tour overslaat en zich focust op de Olympische Spelen: ‘Waarom hem die kans ontnemen?’

Julian Alaphilippe start niet in de Tour ten faveure van de Olympische Spelen in eigen land.

Julian Alaphilippe podium

De Fransman bloeide na een lange kwakkelperiode volledig op in de voorbije Giro en werd na 21 dagen zelfs verkozen tot meest strijdlustige renner van de Italiaanse rittenkoers. De tweevoudig wereldkampioen won er één etappe, werd een keer tweede en reed maar liefst 8 keer in de aanval.

Parcours op maat

Nu focust Alaphilippe zich volledig op de Olympische Spelen, waar hij als explosieve aanvaller een parkoers op maat voorgeschoteld krijgt. Dit betekent dat hij de Ronde van Frankrijk over slaat. Teambaas Patrick Lefevere bevestigde dit tegenover de Franse sportkrant L’Equipe en toonde alle begrip: “Waarom hem die kans ontnemen?”, aldus de CEO van Soudal Quick-Step.

“Na zijn ritzege in de Giro vertelde hij (Alaphilippe) me dat hij niet in de Tour wil starten wegens andere doelstellingen”, gaat Lefevere verder. “Ik begrijp dat Julian Parijs op het oog heeft, want dit kan zomaar zijn laatste kans zijn op de Olympische Spelen. En dat in zijn thuisland.”

Wederzijds respect

De verhouding tussen Lefevere en Alaphilippe leek een tijdlang niet al te uitstekend, maar nu lijkt er toch sprake te zijn van veel wederzijds respect. Zo zou de Fransman het besluit van zijn teambaas respecteren als hij toch op de startlijst van de Tour zou worden gezet. “Maar ik kan me geen moment voorstellen dat ik hem zou dwingen”, stelt Patlef.

Nieuws
  • Cor Vos