🎥 Amateurbeelden tonen hoe renners heel eind over spekglad wegdek schuiven

Zowat het hele peloton ging tegen de vlakte of wist een valpartij net te vermijden.

Dauphiné

De vijfde etappe in de Dauphiné heeft geen winnaar opgeleverd. De rit werd door de organisatie geneutraliseerd en later geannuleerd, nadat het peloton opgeschrikt werd door een massale valpartij.

Het onheil vond plaats in de spekgladde afdaling van het laatste klimmetje. Bijna iedereen ging zonder duidelijke aanleiding tegen de vlakte. Anderen slaagden er op miraculeuze wijze in om nog net recht te blijven. De valpartijen gebeurden op meerdere plekken tegelijk.

De snelheid in het peloton lag op het moment van de massale val erg hoog. De renners die ten val komen gleden dan ook een heel eind over het asfalt, dat meer op een schaatsbaan leek. Een toeschouwer langs de kant van de weg legde alle onheil vast op camera.

Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk waren de grootste slachtoffers. De twee Nederlanders van Visma - Lease a Bike stapten in de ziekenwagen. Topfavorieten Remco Evenepoel en Primoz Roglic lagen ook op de grond, maar zij houden gelukkig geen ernstige blessures aan hun tuimelperte over.

Nieuws
  • keyshawn__bava