🎥 Kopecky remt in volle sprint om zege aan Majerus te gunnen, maar die juicht te vroeg

Het plannetje van SD Worx-Protime is helemaal in de soep gedraaid.

Majerus

Onwaarschijnlijke ontknoping in de slotetappe van de Tour of Britain: de dames van SD Worx wilden, na eerdere zeges van Lotte Kopecky en Lorena Wiebes, de overwinning op de slotdag aan Christine Majerus gunnen, maar dat plannetjes liep niet zoals het hoorde.

Zo reed Kopecky in volle sprint zo hard aan kop dat ze een kloofje sloeg op het sprintende peloton. De wereldkampioene besloot dan maar in de remmen te knijpen om vervolgens Majerus af te zetten aan de streep.

De Luxemburgse moest het alleen nog afmaken en ging ook effectief aan het juichen, maar ze stak te vroeg de armen in de lucht. Het was de Australische Ruby Roseman-Gannon die in het regenachtige Manchester als eerste over de streep bolde. Kopecky is eindwinnares. De beelden:

Majerus is allesbehalve de pionier in het te vroeg juichen. Elk jaar zijn er wel wat renners en rensters die ze veel te vroeg zegezeker voelen. Het overkwam ook al de allerbesten zoals Wout van Aert, Lorena Wiebes en Julian Alaphilippe. Een hilarische compilatie kan u hier bekijken.

Nieuws
  • Eurosport