Jayco-AlUla uit vertrouwen in Dylan Groenewegen richting Tour: 'Nog steeds een van de beste van de wereld'

Ploegleider Tristan Hoffman gelooft in een nieuwe ritzege in de Ronde van Frankrijk voor Dylan Groenewegen.

Dylan Groenewegen juicht

Het Australische Jayco-AlUla trekt dit jaar met veel ambitie naar de Ronde van Frankrijk. De World Tour-ploeg wil met Simon Yates een goed klassement behalen en mikt met Dylan Groenewegen op dagsucces.

Het geloof in een nieuwe ritzege voor de Nederlandse sprinter is groot. Dat terwijl Groenewegen niet zijn meest succesvolle seizoen draait. Onlangs in de Ronde van Limburg boekte de 30-jarige Amsterdammer na lang wachten zijn tweede seizoenszege. "Dat was een enorme opluchting", vertelt ploegleider Tirstan Hoffman in een interview met In de Leiderstrui.

"Het hele jaar is Dylan in een aantal sprintwedstrijden al dicht bij de zege", doelt de Nederlander op het voorjaar waarin Groenewegen niet verder kwam dan tweede en derde plaatsen. "Het doel is altijd om te winnen, maar de competitie tussen de sprinters is ook megagroot. Dat maakt het er niet makkelijker op."

Tour de France

Toch kijkt de 54-jarige Hoffman vol goede moed uit naar het Touroptreden van Groenewegen. "We hebben alle vertrouwen in hem. In mijn ogen behoort hij nog altijd tot de beste sprinters van de wereld."

Groenewegen, die in het verleden al vijf Tourritten won, rijdt in de laatste weken voor de Tourstart nog de Ronde van Slovenië en het NK. "In andere jaren wilde hij zich in de voorbereiding toeleggen op het klimwerk, maar dit jaar kiezen we juist voor snelheid", verklaart Hoffman, die zelf drie keer de Tour reed.

Het ziet ernaar uit dat Groenewegen aan de Ronde van Frankrijk mag beginnen met drie of vier pionnen in steun. Het andere deel van de Australische formatie richt zich op die andere grote naam binnen de ploeg: Simon Yates, die na dit seizoen mogelijk voor Visma | Lease a Bike rijdt. Met hem mikt Jayco-AlUla na zijn vierde plaats vorig jaar opnieuw op een goed klassement.