Trainer van Belgisch toptalent Jarno Widar: 'Hij beschikt net als Primoz Roglic over een verschroeiende punch'

Jarno Widar is the next big thing in het Belgische (en internationale) wielrennen. 

Widar

Widar won afgelopen week de Giro d'Italia voor beloften, terwijl hij het laatste weekend een beetje ziekjes was. De Limburger, die bij de junioren al te boek stond als talent uit de buitencategorie, maakte bergop een aantal keren indruk met verschroeiende demarrages.

Widar, die uitkomt voor Lotto-Dstny U23, blijft ondanks zijn zege in Italië volgend jaar nog belofte. Hij is van 2005 en daarmee is hij pas aan zijn eerste jaar in de beloftecategorie bezig. Widar maakt in 2026 de overstap naar de profs van Lotto-Dstny.

De Giro d'Italia reed Widar overigens zonder vermogensmeter, zo vertelt diens trainer Danny Stevens tegen Het Nieuwsblad. "Een bewust keuze, om zijn fiets zo licht mogelijk te houden. Op X zag ik tweets passeren waarin werd geschat dat Jarno gedurende 26 minuten 6,29 watt per kilogram heeft getrapt. Dat zou best kunnen, maar ik kan het dus niet bevestigen."

Punch

Widar reed in Italië op gevoel. "Hij kan dat zeer goed. Hij weet ook dat hij net zoals Primoz Roglic over een zogenaamde anaerobe batterij beschikt. Met andere woorden: hij kan heel lang in de wielen meegaan, zich sparen, om aan het eind met een verschroeiende punch boven zichzelf uit te stijgen."

Roglic dus. Eerder werd Widar door een ploegmaat vergeleken met Tadej Pogacar. Stevens waakt ervoor en richt zich ook tot de (Vlaamse) pers. "Maak alsjeblief geen nieuwe Remco van Jarno. Jarno is Jarno. Net als bij Evenepoel gaat zijn curve mooi omhoog, maar maak morgen nog geen WorldTour-renner van hem."