Maxim Van Gils over Pogacar: 'Bij hem ziet het er nog makkelijker uit dan bij Mathieu van der Poel'

Maxim Van Gils is bezig aan een geweldig seizoen met onder meer drie prachtige zeges. 

Gils

Van Gils won dit seizoen namelijk de tijdrit in de Ruta del Sol, Eschborn-Frankfurt en de GP des Kantons Aargau. Nog indrukwekkender: zijn derde plaats in Strade Bianche, derde stek in de Waalse Pijl en vierde plek in Luik-Bastenaken-Luik. Hij is uitgegroeid tot een van de 20 beste renners ter wereld.

Hij heeft alleen pech dat een aantal jongens er tegenwoordig bovenuit steekt. In gesprek met Bahamontes vertelt de Vlaming over onder anderen Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel. "Er is nu eenmaal altijd iemand die beter is dan de rest. Die gasten hebben gewoon meer meegekregen van Moeder Natuur."

"Mijn voedingsdeskundige vertelde me dat Pogacar een unieke musculatuur heeft en dat zijn spieren van nature minder lactaat aanmaken. Dat verklaart ook waarom het er bij hem allemaal zo makkelijk uitziet. Nog meer dan bij Mathieu."

Niet moe

In Strade Bianche stond Van Gils samen met de Sloveense veelvraat op het podium. "Op het podium na de Strade zei ik tegen Tadej hoe kapot ik zat. Waarop hij doodleuk zei dat hij zich niet eens zo moe voelde - na die solo van 80 kilometer! Ik dacht: doe eens normaal... Ik heb daarna drie dagen in bed gelegen om te recupereren."

Ontmoedigd raakt Van Gils niet. "Hoe zouden al die andere sprinters zich indertijd gevoeld hebben toen ze het tegen Usain Bolt moesten opnemen? Voor de koers neemt iedereen zich wel voor om Tadej zo lang mogelijk te volgen."

"En ik denk echt dat ik hem bij zijn demarrage in Strade had kunnen volgen, maar hij verraste me door zo vroeg aan te gaan. Ik zat te ver. Onderweg naar Siena had hij me er ongetwijfeld wel afgereden, maar dan was ik wellicht tweede geworden in plaats van derde."

Nieuws
  • Cor Vos