Team Jayco-AlUla maakt Tour de France-selectie bekend: Yates voor het podium, Groenewegen voor etappes

Team Jayco-AlUla heeft als tweede ploeg zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. 

Groenewegen

Na Uno-X Mobility zijn ze er ook bij Team Jayco-AlUla uit. In de Australische/Saoedi-Arabische formatie zijn er weinig verrassingen. Kopman voor het klassement is Simon Yates, die vorig jaar vierde werd in de Tour de France en aast op een podiumplaats in Frankrijk.

Yates: "Na vorig jaar met twee nipte tweede plaatsen in etappes en vierde in het klassement, zou het leuk zijn om dit jaar het podium te halen. Ik heb de leiderstrui gedragen in de Giro en de Vuelta en heb in beide wedstrijden op het podium gestaan, maar nog niet in de Tour. Dat is een groot doel van mij."

Daarvoor krijgt Yates steun van onder andere Chris Harper. De Australi├źr werd vorig jaar zestiende in de Tour de France en was tot een val in april uitstekend bezig aan het seizoen. Kijk niet gek op als hij in het hooggebergte tot ver mee kan met de beste renners.

Sprint

Verder ligt de focus toch vooral op de sprint- en heuveletappes. In de massasprint moet Dylan Groenewegen voor succes zorgen. De Amsterdammer kan wel weer een succesje gebruiken op het hoogste niveau, want Groenewegen won dit seizoen enkel nog op een lager niveau dan de WorldTour.

De Tourselectie van Team Jayco-AlUla

De trein van Groenewegen bestaat uit sprintaantrekker Luka Mezgec, Elmar Reinders en hardrijder Luke Durbridge. Afgelopen week sprak Wieler Revue nog uitgebreid met Mezgec, die er zijn eigen methodes op nahoudt en minder traint dan veel van zijn collega's.

Tot slot hebben ook Michael Matthews en Christopher Juul-Jensen het tot de definitieve selectie geschopt. Zij mogen in overgangsetappes hun gang gaan.

Nieuws
  • Cor Vos