📸 Niet geel, maar donkerblauw! Dit is het tenue van Visma | Lease a Bike tijdens de Tour

De renners van Visma | Lease a Bike rijdt de komende Tour de France in een opvallend blauw tenue. 

Visma Vingegaard

Het is al jaren een vast gegeven dat Team Visma | Lease a Bike (en haar naamvoorgangers) in een afwijkend tenue aan de start van de Tour de France verschijnt. De Nederlandse formatie heeft geel als basiskleur en lijkt daarmee te veel op de gele leiderstrui van de Franse rittenkoers.

The Renaissance

Voor Visma | Lease a Bike reden genoeg om ieder jaar weer met iets speciaals voor de dag te komen. Dit jaar komt de ploeg van kopman Jonas Vingegaard op de proppen met een opvallend donkerblauw tenue.

"Onze renners rijden drie weken in een opvallend tenue, genaamd The Renaissance", meldt de Nederlandse ploeg op haar website. "Na twee opeenvolgende overwinningen voert de Tour ons dit jaar van Florence naar Nice."

"Deze reis, die de spirit van de Renaissance weerspiegelt, symboliseert onze missie om elke dag beter te worden", schrijft de ploeg verder. "Geïnspireerd door dit bijzondere tijdperk, blijven we het wielrennen kleur geven."

Tourselectie

De presentatie van het tenue viel samen met de bekendmaking van de definitieve Tourselectie. Hierbij kwam het verlossende woord dat zowel titelverdediger Jonas Vingegaard als alleskunner Wout Van Aert hun opwachting maken in de Franse ronde.

Naast Vingegaard en Van Aert zullen ook Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman, Sepp Kuss, Christophe Laporte en Jan Tratnik deelnemen aan de Tour en dus het Renaissance-tenue dragen.