'Olympisch kampioen triatlon Kristian Blummenfelt wordt profrenner bij Jayco AlUla'

De Noor zou ook blijven triatlon doen, maar dan focussen op de lange afstand.

Kristian Blummenfelt

Kristian Blummenfelt, één van de beste triatleten ter wereld, wil na de Olympische Spelen profwielrenner worden. Dat meldt ‘The Triatlon Hour’. De 30-jarige Noor zou een driejarig contract bij Team Jayco-AlUla tekenen.

Blummenfelt is de regerende olympische kampioen triatlon. Hij behaalde ook al twee wereldtitels, ééntje op de middellange en ééntje op de lange afstand. Hij zou het wielrennen blijven combineren met triatlon, maar de focus verleggen naar de lange afstand.

Wie op dit moment ook het wielrennen met triatlon combineert, is Cameron Wurf. De 40-jarige Australiër werkt als knecht bij INEOS-Grenadiers. Dit voorjaar werkte hij op amper zeven dagen tijd de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl én de Ironman van Zuid-Afrika af.

Hoogste VO2max ooit

Er zit alvast veel potentieel in de Blummenfelt, want hij beschikt over een astronomisch hoge VO2max, volgens zijn coach 103ml/kg/min. Dat is de hoogst gemeten waarde ooit. Ter vergelijking: Chris Froome haalde in zijn gloriejaren een VO2max van 88,2ml/kg/min, wat ook al bijzonder hoog is.

Verder staat hij gekend om zijn erg wetenschappelijke benadering van de sport. Zijn entourage is al jaren bezig met kennis en data te verzamelen om de beste triatleet ter wereld te worden. Zijn coach Olav Aleksander Bu speelt daarin een cruciale rol.

Giant

Dat hij naar Jayco-AlUla trekt hoeft niet te verbazen. Blummenmfelt rijdt net als de ploeg van Dylan Groenewegen met fietsen van Giant. Volgens geruchten is hij ook van plan om te resideren in Andorra, waar veel van zijn toekomstige ploegmakkers wonen en trainen.

Nieuws
  • Instagram/Kristianblu