6 Redenen waarom avondritjes stiekem veel leuker zijn dan ritjes overdag

Onze redacteur, zelf een avondmens, vindt avondritjes veel leuker en mooier dan fietstochtjes overdag. Hij geeft zes redenen waarom.

Avondritje

Na een paar frisse en natte weken is het eindelijk mooi en stralend weer. Bovendien zijn de avonden op hun langst. Het is daarom de hoogste tijd om niet overdag, maar juist 's avonds op de fiets te stappen. Niets lekkerder dan een avondritje! In dit artikel vertellen we waarom:

1) Lekker uitrazen

Niets is fijner dan om ’s avonds na een drukke dag je hoofd leeg te maken op de fiets. Lekker tegen de wind in uitrazen op de stalen ros en daarna een welverdiende warme douche. Voor even weg met de zorgen, die zijn voor morgen!

2) Relaxter verkeer

Overdag lijkt heel Nederland haast te hebben en is het lontje van verkeersdeelnemers een stuk korter dan ’s avonds. In de latere uurtjes is de sfeer in het verkeer veel relaxter, waardoor het tijdens avondritjes ook een stuk veiliger is op de weg.

3) Minder wind

Heb je er een hekel aan om tegen de wind in te fietsen? Dan moet je ’s avonds op pad gaan. Als de zon ondergaat, verdwijnen namelijk de opwaartse luchtbewegingen en gaat de wind wat meer liggen. Wel zo lekker als je eens een rustig tochtje wil maken.

4) Gouden uurtje

Voor wie ook wil genieten van al het moois om zich heen, zijn avondritjes een must. Vooral richting het ondergaan van de zon, als het zogenaamde gouden uurtje opdoemt, fiets je steevast in een prachtig decor. En ja, ook in de ochtend is er een gouden uurtje, maar die vinden wij avondmensen een stuk minder mooi!

5) Belletje naar huis

Het is iedere hobby-fietser wel eens overkomen: je reserveband vergeten en juist dan lek rijden. Super knullig, maar ’s avonds lang niet zo erg als overdag. In de avond is er altijd wel iemand die tijd heeft om je op te halen, mits je over je schaamte heen kunt stappen om dat bewuste belletje naar huis te doen…

6) Tssshh… Kloek, kloek, kloek

Er zijn veel dingen lekker op deze wereld, maar een ijskoud (speciaal)biertje na een stevige fietstocht is misschien wel het allerlekkerst! Overdag is dat natuurlijk geen goed idee, vooral niet na een ochtendritje, maar na een avondritje is de ultieme beloning. Tssshh… Kloek, koek, kloek. Heerlijk!

Zelf in het zadel
  • Tim Roosjen op Unsplash