🎥 Heel schattige beelden! Pidcock met hondjes (in regenboogtrui!) Chestnut en Acorn op podium in Crans Montana

Tom Pidcock nam twee verrassingen op pootjes mee het podium op na zijn WB-zege in Crans Montana. Nou ja, erop.. Dat willen ze wel, maar lukt net niet! 

hondje in regenboogtrui

Tom Pidcock heeft zijn zinnen gezet op een tweede olympische mountainbiketitel in Parijs. Daarom reed hij gisteren in het mondaine Zwitserse ski-oord Crans Montana de wereldbeker cross country. Op die manier verzekert hij zich van een goede startpositie in Parijs.

Pidcock en z'n Insta-hondjes

Nou ja, niet alleen door te starten natuurlijk. Je moet dan ook wel Wereldbekerpunten verzamelen. En dat deed Pidcock. Hij won vrijdag al de shorttrack en gisteren zette hij ook de olympische afstand naar zijn hand. Hij had meer dan een minuut voorsprong op de Zwitser Mathias Flückiger.

Het podium op dus, op het hoogste treetje. Dat deed de wereldkampioen met twee eregasten aan zijn zijde: Chestnut en Acorn, oftewel Kastanje en Eikel, zijn twee hondjes die op Instagram samen door het leven gaan als The Nutsisters.

Voor de gelegenheid had Pidcock z'n hondjes ook nog twee regenboogtruitjes aangetrokken. De Wielercode schrijft eigenlijk voor dat alleen mensen die ook daadwerkelijk wereldkampioen zijn geworden een regenboogtrui dragen, maar voor deze twee lieverds maken we graag een uitzondering... De beelden zijn zó schattig!

Het filmpje met Tom, Chestnut en Acorn

Tom Pidcock reed eerder al de wereldbeker van Nove Mesto in Tsjechië. Daar werd hij eind mei zeven de op de shorttrack, maar was hij ook al de sterkste op de olympische afstand. Hij is dan ook de huizenhoge favoriet om zijn olympische titel te verdedigen in Parijs.

Voor het zover is, rijdt Pidcock eerst de Tour de France. In de Ronde van Zwitserland, die hij in voorbereiding op de Tour reed, legde hij beslag op een zesde plek in het algemeen klassement. Pidcock rijdt in Parijs ook de olympische wegwedstrijd.

Pelotonpraat
  • Instagram UCI MTB World Series