Alpecin - Deceuninck presenteert Tourploeg rondom tandem Van der Poel-Philipsen

De tandem Mathieu van der Poel-Jasper Philipsen van Alpecin gaat opnieuw voor etappezeges en het groen in de Tour. 

Alpecin Van der Poel Philipsen

Het Belgische Alpecin - Deceuninck heeft de selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Mathieu van de Poel en Jasper Philipsen, die onlangs zijn contract verlengde, zijn natuurlijk de absolute leiders van de ploeg die voor de vierde keer de Tour rijdt.

Groene trui

"We kijken enorm uit naar onze vierde Tour de France", schrijft de ploeg op social media. "We hebben als doel om een of meer etappes te winnen." Dat gaat de ploeg proberen te doen met topsprinter Jasper Philipsen en wereldkampioen Mathieu van der Poel. "Als alles goed gaat, kan Jasper Philipsen opnieuw een gooi doen naar de groene trui", aldus Alpecin - Deceuninck.

Daar waar Philipsen vorig jaar nog verreweg de beste sprinter van de wereld was, werd hij dit jaar al een paar keer verslagen. Tim Merlier klopte hem onlangs tweemaal in de Ronde van België en op het BK had de Vlam van Ham geen antwoord op de explosieve sprint van Arnaud De Lie. Ondanks dat hij al een paar keer werd geklopt, maakt Philipsen zich geen zorgen voor de Tour.

Tandem

Niet gek ook, want in Frankrijk heeft de Belg de wereldkampioen aan zijn zijde. Van der Poel bleek vorig jaar namelijk al een uitstekende lead-out door de 26-jarige sprinter vier maal naar de zege te piloteren.

Bovendien bleek de tandem Philipsen-Van der Poel al bijzonder succesvol dit seizoen: Philipsen won Milaan - Sanremo na knechtenwerk van Van der Poel, die op zijn beurt Parijs - Roubaix won na afstopwerk van zijn Belgische ploegmakker.

Drie debutanten

Ook met de ploeg rondom de twee leiders is niets mis. Van der Poel en Philipsen worden bijgestaan door een paar sterke renners, te beginnen met Søren Kragh Andersen. De 29-jarige Deen rijdt alweer zijn zesde Tour en won in 2020 nog twee ritten.

Alpecin laat drie renners debuteren in de Ronde van Frankrijk: de Belgen Robbe Ghys (27) en Gianni Vermeersch (31), maar ook het Franse toptalent Axel Laurence (23). Hij werd vorig jaar wereldkampioen bij de beloften en versloeg aan het begin van het jaar niemand minder dan Mads Pedersen op een loeisteile explosieve aankomst in de Ster van Bessèges.

De Tourploeg van Alpecin - Deceuninck

De selectie wordt verder compleet gemaakt door de ervaren Zwitser Silvan Dillier (33) en sprintvoorbereider Jonas Rickaert (30). De Belg is een vaste pion in de sprinttrein van Alpecin, maar door een val op het Belgisch kampioenschap afgelopen zondag leek hij de Tour te moeten missen. Nu staat hij toch op de startlijst en dus gaat hij alsnog zijn derde Ronde van Frankrijk betwisten.