Arnaud De Lie is een van de speerpunten in Tourploeg Lotto Dstny: 'Maar we stellen geen verwachtingen rond hem'

Lotto Dstny heeft haar selectie voor de Tour de France geopenbaard, met daarin debutanten Arnaud De Lie en Maxim Van Gils als grootste namen.

Arnaud De Lie BK

Lotto Dstny heeft met Arnaud De Lie goud in handen. Letterlijk zelfs, want hij sprintte zondag op indrukwekkende wijze naar de nationale titel in België en lijkt een grootse carrière tegemoet te gaan. Zijn ploeg probeert echter de druk op de schouders van het 22-jarige talent weg te nemen in aanloop naar zijn Tourdebuut.

Geen vewachtingen

Het feit dat De Lie topsprinter Philipsen versloeg op het BK, doet vermoeden dat hij in bloedvorm verkeert. De sprinter, die ook klassiekers kan verteren, lijkt dus ook volledig hersteld van de ziekte van Lyme, die hij dit voorjaar onder de leden had. Desondanks tempert sportief manager Kurt Van de Wouwer de verwachtingen.

"Arnaud gaat zonder enige druk naar de Tour", schrijf de oud-renner op de website van Lotto Dstny. "Het is zijn eerste deelname en hij gaat erheen om te leren. Uiteraard zijn er enkele etappes die hem liggen en zal hij in de sprint zijn kans wagen, maar we stellen geen verwachtingen rond hem."

Van Gils en co

De Australiër Jarrad Drizners en de Belg Cedric Beullens zullen De Lie bijstaan in de sprints. Dat terwijl Brent Van Moer en Sébastian zich als allround knechten zullen laten zien, want ook op andere terreinen zal Lotto Dstny dit jaar een rol kunnen spelen.

De naam Maxim Van Gils springt er namelijk uit bij de Belgen. De beloftevolle renner, die excelleert op heuvelachtig terrein, zal zijn Tourdebuut maken en is een serieuze kandidaat-ritwinnaar. De 24-jarige Van Gils was een van de grote revelaties van dit voorjaar. Hij werd derde in Strade Bianche, zevende in Milaan Sanremo, derde in de Waalse Pijl en vierde in Luik - Bastenaken - Luik.

Van Gils zette begin mei met de overwinning in Eschborn-Frankfurt de kerst op de taart van zijn voorjaar, om een maand later ook de GP des Kantons-Aargau te winnen. De jonge Belg zal met Harm Vanhoucke aan zijn zijde een interessante renner zijn om te volgen in de heuvel- en bergachtige ritten.

De Tourploeg van Lotto Dstny

Binnen de Tourploeg van Lotto Dstny kan Victor Campenaerts natuurlijk niet ontbreken. De 32-jarige aanvaller, die vorig jaar werd verkozen tot strijdlustigste renner in La Grande Boucle, verkast na dit seizoen naar Visma | LAB, maar wil zich in de Tour nog eens laten zien in het shirt van de Belgische ploeg.