Dit is de ploeg rond kopman Remco Evenepoel bij Soudal Quick-Step in de Tour de France

Soudal Quick-Step heeft haar selectie rond kopman Remco Evenepoel voor de Tour bekendgemaakt.

Remco Evenepoel & Mikel Landa

Remco Evenepoel krijgt een hele sterke ploeg met zich mee bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De 24-jarige Belg, die zich dit weekend ziek afmeldde voor het Belgisch kampioenschap, mikt op het algemeen klassement.

Klimploeg

Daar waar door velen wordt getwijfeld aan de kansen van de 24-jarige Evenepoel, heeft zijn ploeg het volste vertrouwen in zijn kunnen. Dat blijkt ook uit de Tourselectie van Soudal Quick-Step.

De wereldkampioen tijdrijden krijgt allereerst Mikel Landa met zich mee. De 34-jarige Spaanse klimmer werd afgelopen winter aangetrokken als meesterknecht voor Evenepoel, met name voor de Ronde van Frankrijk.

Naast Landa zullen Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke twee belangrijke helpers zijn in de bergen. De twee Belgen stonden hun landgenoot ook bij in zijn gewonnen Vuelta in 2022. Bovendien krijgt Evenepoel de ervaren Tsjechische klimmer Jan Hirt met zich mee.

Overige helpers

Ook op minder-geaccidenteerd terrein kan Soudal Quick-Step haar mannetje staan in de Tour. Met de veelzijdige Gianni Moscon heeft de ploeg een renner binnen de ploeg die de ervaring heeft om in een klassementsploeg te rijden. Dat deed de Italiaan eerder namelijk voor Sky/Ineos.

De Tourploeg van Soudal Quick-Step

Verder rijden de Deen Casper Pedersen en Belg Yves Lampaert de Tour de France namens de ploeg van Patrick Lefevre. Zij zullen Evenepoel bijstaan in de vlakke etappes en in de hectische eerste week, al zal Lampaert stiekem hopen op een nieuwe stunt in de vlakke tijdrit op dag zeven.