Laurens De Plus ving op in Radio Peloton: 'Ik hoorde dat Vingegaard meer dan ready is'

Laurens De Plus reed een uitstekende Dauphiné, maar moet knechten in de Tour de France. 

Vingegaard

Bij INEOS Grenadiers gaan ze namelijk van start met en Carlos Rodríguez, en Egan Bernal, en Tom Pidcock en Geraint Thomas. Volgens de Vlaming ook de hiërarchische volgorde bij de Britse ploeg. Het grote doel voor INEOS Grenadiers wordt het podium rijden met de Spanjaard, die onlangs de slotrit van de Dauphiné won en vierde eindigde in het algemeen klassement.

Hoe anders is dat doel dan pakweg tien jaar geleden, toen INEOS Grenadiers onder de naam Team Sky ieder jaar de topfavoriet in de ploeg had. Met eerst Bradley Wiggins, dan een hele tijd Chris Froome en vervolgens Geraint Thomas en Egan Bernal. In acht jaar tijd won het liefst zeven keer de grootste koers ter wereld.

Tegenwoordig hebben ze bij INEOS Grenadiers zelfs geen één van de vier favorieten in huis. In Het Laatste Nieuws beaamt De Plus dat. "UAE steekt er bovenuit, zowel qua ploeg als qua kopman. Samen met BORA-hansgrohe en Visma | Lease a Bike komen wij daar net achter als underdogs."

Bij de Nederlandse ploeg is het de vraag hoe goed kopman Vingegaard is. De Plus heeft alvast een en ander opgevangen. "Ik hoor van goede bronnen dat Vingegaard meer dan ready is. Maar Pogacar is de absolute topfavoriet. Hij wil geschiedenis schrijven en heeft dit jaar al alles gewonnen."

Hitte

Toch ziet De Plus een scenario waarin de Sloveen het lastig kan krijgen. "De hitte kan hem misschien nekken. Het is algemeen geweten dat hij niet houdt van koers in extreme warmte. Je kan daar wel aan werken, maar het is toch vooral aangeboren of niet."

Zo komt hij met een voorbeeld op de proppen over ploegmaat Thomas. "G komt uit het natte Wales en is op zijn best in de hitte. Het is ook niet dat ik veel dagen van veertig graden heb meegemaakt langs de kanten van de Dender. Maar koersen in de hitte ligt mij. Aangezien het zwaartepunt van deze Tour - de slotweek - in het zuiden van Frankrijk ligt, wordt er ook een warme editie voorspeld."

Nieuws
  • Cor Vos