Emotionele Cavendish: 'Ik heb niets te verliezen in deze Tour!'

Mark Cavendish liet zich van zijn emotionele kant zien tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Tour de France. 

Cavendish

De Britse sprinter liet zelfs een traantje de vrije loop tijdens de persbabbel. “Ik voel het weer. Ik hou van deze sport. Ik heb van alles aan deze sport genoten. Vooral van de Tour natuurlijk. Het is een mooie start dit jaar in Florence, vlakbij waar ik 10 jaar heb gewoond. Hier beginnen en dan naar Frankrijk gaan is gewoon perfect."

Cavendish laat al doorschemeren stiekem aan zijn pensioen te denken na dit jaar. "Ik denk dat ik nu meer klaar ben voor mijn pensioen dan vorig jaar. Ik ben blij dat het er straks op zit, maar ik ben ook zo blij dat ik nog een jaartje doorgegaan ben."

Niet meer uithongeren

“Ik weet dat ik mezelf binnenkort niet meer hoef uit te hongeren, dat ik Peta en de kinderen niet meer hoef te verlaten. Ik ben daar erg enthousiast over. Ik heb al leuke toekomstplannen. Dat ligt in de begeleiding. Zelfs tijdens mijn carrière vond ik het zo leuk om andere renners te helpen beter te presteren."

Winnen

‘We hebben een taak te vervullen deze Tour, namelijk proberen te winnen. We zouden hier niet zijn als we niet dachten dat het mogelijk was. Realistisch gezien zijn er vijf of zes kansen, dus we zijn hierheen gekomen om het te proberen. Ik denk dat we alles in huis hebben om onze droom te realiseren."

Cavendish zegt frank en vrij te kunnen koersen deze Tour. “Ik heb niets te verliezen, het is niet zoals roulette spelen. Als ik niet win, verlies ik geen 34 Touretappes. Het zou prachtig zijn als er nog eentje bijkomt."