Moeilijke eerste Tourdag voor Astana: Cavendish strijdt tegen de klok, Gazzoli is eerste uitvaller

Bij Astana gaat het niet bepaald  lekker op dag één van de Tour. De ploeg rijdt met vijf man achteraan en kent eerste uitvaller. 

Astana Tour

De hitte heeft haar tol geëist bij de renners van Astana in de eerste etappe van de Tour de France. Mark Cavendish moest al vroeg lossen en een van zijn helpers, Michele Gazzoli, stapte even later ziek af.

Grote achterstand

Op de eerste klim van de dag werd de 39-jarige Cavendish heel snel gelost. De Brit reed de hele wedstrijd op grote achterstand. De oorzaak van het vroege lossen lijkt de hitte, waarbij de sprinter van Astana meerdere keren aan het overgeven was.

Op het moment van schrijven is zijn achterstand twintig minuten en moet er nog zo'n anderhalf uur gefietst worden. Daarom werd het zijn verschrikkelijke dag een strijd tegen de klok, met het oog op de tijdslimiet.

Eerste uitvaller

Al snel werd Cavendish omringd door een aantal ploeggenoten van Astana, waaronder de Nederlander Cees Bol. Ook de Italiaan Michele Gazzoli wachtte zijn Britse kopman op om hem naar de finish te begeleiden. Het liep echter anders voor de debutant.

Ook Gazzoli bleek namelijk bevangen door de hitte. De beloftevolle heuvelsprinter, die al eens een jaar geschorst was wegens vermeend dopinggebruik, was zelfs zo ziek, dat hij af moest stappen. Daarmee is de Italiaan de eerste officiële uitvaller van de Tour.

Nieuws
  • Cor Vos