Armstrong na bloedhete openingsrit: 'Renners de Tour laten rijden met potentiële chronische uitdroging is inhumaan!'

Na de bloedhete openingsrit in de Tour de France werd in de podcast van Lance Armstrong 'THEMOVE' nog eens de 'no needle-policy' van de UCI besproken. 

Lance Armstrong

De beelden van een brakende Mark Cavendish tierden welig op sociale media na afloop van de openingsrit in de Tour de France. De extreme hitte in Italie brengt de gezondheidsdiscussie nog eens op gang. Vooral het feit dat renners geen naalden meer mogen gebruiken om hun gezondheid te waarborgen steekt Armstrong.

"Mag ik iedereen eraan herinneren dat de Tour de France het zwaarste sportevenement ter wereld is?", steekt Armstrong van wal. "In de etappe van gisteren was het voor het eerst dit seizoen bijna 40 graden en de renners kunnen gewoonweg niet genoeg drinken om hun vochthuishouding op peil te houden."

"Je verwacht dat 200 renners de komende 3 weken met een bijna chronische uitdroging deelnemen aan, ik zeg het nogmaals, het zwaarste sportevenement ter wereld."

"Dat is niet gezond. Het kan me niet schelen wat de UCI zegt, maar dit is inhumaan. Er moet een andere manier zijn."

Armstrong weet dat zijn woorden over dit onderwerp onder een vergrootglas liggen. "Ik begrijp dat ik me op dun ijs begeef als het gaat om dit onderwerp, maar dat kan me niet schelen. De 'no needle-policy' betekent dat je geen cortisone mag gebruiken als je tendinitis aan je knie hebt. Net zoals je uitdroging niet mag tegengaan via intraveneuze therapie na een bloedhete etappe als vandaag."