Fem van Empel frontaal aangereden op training

Fem van Empel ziet haar voorbereiding op de Giro d'Italia ernstig verstoord worden. 

Fem van Empel

Slecht nieuws voor Fem van Empel. Een week voor de start van de Giro d'Italia is het 21-jarige multitalent van Visma | Lease a Bike aangereden door een auto tijdens een trainingsrit in de buurt van haar thuisregio 's-Hertogenbosch.

Ze heeft er gelukkig geen breuken of andere ernstige blessures aan overgehouden, maar kampt wel met veel pijn aan de heup. Het is nog maar de vraag of Van Empel op 7 juli aan de start van de openingstijdrit van de Giro in Brescia zal verschijnen.

"Ik moest ff snel een pakje sigaretten halen”, citeert Van Empel de bestuurder die haar heeft aangereden. “Tnx aan de man die mij frontaal raakte met zijn auto en mij lanceerde. Gelukkig geen breuken, wel veel pijn aan de heup.”

Tourdebuut

Als Van Empel de Giro haalt, dan zou dat haar tweede deelname aan een grote ronde zijn. Vorig jaar reed ze eveneens de Giro en strandde ze op een elfde plek in het eindklassement. Deze zomer maakt ze haar Tourdebuut (12 - 18 augustus).

Dit seizoen reed Van Empel na een weergaloze crosswinter haar eerste klassieke voorjaar bij de profs. Haar beste notering was een achtste plek in de Waalse Pijl.

Nieuws
  • Cor Vos