🎥 Herbekijk: Tom Pidcock smijt zich als een gek naar beneden in afdaling Col du Galibier

Tom Pidcock bewees twee jaar geleden tijdens zijn Tourdebuut dat niemand in het peloton sneller kan dalen als hij.

Pidcock

Tom Pidcock mag gerust de lefgozer en de meest behendige renner van het peloton genoemd worden. De alleskunner is naast wegrenner ook crosser en mountainbiker (in beide disciplines werd hij zelfs al wereldkampioen) en hij beschikt dan ook over heel wat technische skills.

Tijdens de Ronde van Frankrijk 2022 demonstreerde hij die vaardigheden in de gevaarlijke afdaling van Col du Galibier. In een poging om de oversteek naar de kopgroep te maken, gooide de Brit zich als een gek naar beneden.

Tijdens zijn duik naar beneden bereikte Pidcock zeer hoge snelheden, nam hij vlijmscherpe (haarspeld) bochten en haalde hij renners als Chris Froome, Neilson Powless en Matis Louvel in. Nog voor hij Valloire bereikte, reed hij al aan kop van de koers.

Geen windeieren

Dat huzarenstukje heeft hem overigens geen windeieren gelegd. Pidcock won de etappe door solo te finishen op de top van Alpe d'Huez. De knotsgekke beelden kan u hieronder bekijken.

Vorig jaar in februari toonde Pidcock andermaal dat hij de beste daler in het peloton mag genoemd worden. Dat hij tijdens een levensgevaarlijke afdaling in Los Angeles. Onderweg ging het bijna mis. De beelden kan u hier bekijken.

Tour de France
  • YouTube/Eurosport Cycling