🎥 Schattig filmpje! Pogacar geeft zoontje Cavendish aai over de bol en 'kroont' hem met bril

Z'n vader schreef gisteren geschiedenis met z'n 35ste etappezege in de Tour, maar Cavendish jr. had vooral interessen in Tadej Pogacar. 

pogacar geeft bril weg

Het was gisteren een gedenkwaardige wielerdag. Niet zozeer voor geletruidrager Tadej Pogacar, want het was een sprintersrit. Nee, het was Mark Cavendish die op z'n 39ste geschiedenis schreef en het etapperecord met z'n 35ste ritzege nu echt uit de boeken reed.

Pogacar 'kroont' Cav junior

Cav deed dat in stijl, want hij was veruit de sterkste in een chaotische massasprint. Jasper Philipsen kwam naar het wiel van de Brit, maar kon daar absoluut niet uitkomen. The Manx Missile won met een fietslengte.

Daarna volgde een rijdende receptie. De felicitaties van zijn collega's, onder wie Mathieu van der Poel stroomden meteen massaal binnen. Iedereen wilde Cav een handje geven.

Uiteraard wilde Cav zelf ook z'n gezin in de feestvreugde betrekken. Want zoals hij zei: zij steunden hem toen hij toch nog een jaar door wilde na de mislukte Tour van vorig jaar.

Vrouw Peta en de kinderen stonden klaar en Cavendish gaf ze allemaal een knuffel. Één zoontje zei dat hij nu het wereldrecord had gebroken. Maar een ander zoontje had even later meer oog voor een topper van de nieuwe generatie. Deze Cav junior is duidelijk fan van Tadej Pogacar.

Achter de coulissen ving hij een glimp op van zijn held en die had ook oog voor hem. Sterker nog, Pogi gaf hem een high-five, een aai over de bol én zijn peperdure bril, middels een soort kroning. Schattige beelden!

Het filmpje

Als Tadej Pogacar vandaag z'n koersbril - een andere - weer opzet en z'n andere wielerkleding heeft aangetrokken, wacht hem een op het oog niet zo gevaarlijke etappe. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het weer sprinten in mosterdstad Dijon.

Maar gisteren zagen we dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Pogacar ontsnapte maar ternauwernood aan een onzachte aanraking met een vluchtheuvel. Hij liet wel een hoop andere renners vallen.

Tour de France
  • Twitter Tour de France