🎥 Vingegaard & Lampaert botsen met elkaar, Cavendish discussieert met motard én jurywagen

Ook wie het record aantal ritzeges in de Tour op zijn naam heeft staan, moet zich aan de regels houden!

Vingegaard

Tijdens de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk richting Dijon waaide een sterke wind en dus was het waaiers geblazen. Dat zorgde voor veel nervositeit in het peloton, want iedereen wilde veilig vooraan zitten.

Wie zeker niet mag achterop geraken, zijn de klassementsmannen. Vraag dat maar aan Nairo Quintana. De Colombiaan verloor in 2015 de Ronde van Frankrijk door de slag te missen in de waaieretappe naar Neeltje Jans.

Jonas Vingegaard wilde dergelijk scenario koste wat kost vermijden. De Deen wurmde zich naar de voorposten en kreeg daarbij een beuk van Yves Lampaert. Egan Bernal probeerde met een handgebaar de boel te tussen.

Als we de beelden enkele keren bekijken, kunnen we enkel maar concluderen dat het om een onschuldig incidentje gaat. Vingegaard week uit voor een toeschouwer en Lampaert was even niet bij de pinken. De beelden:

Cavendish in discussie

Mark Cavendish had dan weer brute pech net toen het peloton in waaiers getrokken werd. De kersverse recordwinnaar kreeg af te rekenen met een lekke band. Om terug te keren in het peloton, ging hij stayeren achter verschillende volgwagens.

Dat was niet naar de zin van de wedstrijdcommissaris. Een vrouw op de moto wees de Brit terecht omdat hij iets te ostentatief in het zog van de wagens reed. Cavendish uitte top zijn beurt zijn onvrede en deed later ook bij de rode jurywagen zijn beklag. De beelden:

De waaiers hadden overigens geen succes. In Dijon kwam het tot een massasprint. Dylan Groenewegen mocht juichen. Hij klopte (mede dankzij een batman-bril) Jasper Philipsen (die later gedeclasseerd werd) en Biniam Girmay.