Jan Bakelants over Philipsen: 'Rijd hij rechtdoor, dan wint hij' 

Er was een hoop te doen over de sprint van Jasper Philipsen in de Touretappe van gisteren. Analist Jan Bakelants heeft er een uitgesproken mening over. 

jan bakelants

Na het etapperecord van Mark Cavendish was het gisteren opnieuw een opwindende sprint in de Tour. In Dijon was de reden echter minder fraai. Over winnaar Dylan Groenewegen was geen discussie, over de later gedeclasseerde nummer twee Jasper Philipsen des te meer.

Philipsen terecht gedeclasseerd volgens Bakelants

In de EK-uitzending van Sporza ging het dit keer heel veel over wielrennnen (zondag begint Vive le Vélo dan eindelijk echt!). Commentator Renaat Schotte en analisten Marijn de Vries en Jan Bakelants bespraken de sprint van Philipsen. Die laatste had er een uitgesproken mening over.

Hij vond de declassering van de Belgische spurtbom terecht. "Op het frontale beeld zie je hoe erg het is en zei ik meteen dat het een declassering moest worden. Dit soort manoeuvres kan potentieel voor een nieuw geval Groenewegen-Jakobsen zorgen. Het is dus een goed signaal om al in een vroeg stadium van de Tour duidelijk te maken waar de grens ligt."

Onnodig manoeuvre

Het was ook een actie waar Philipsen weinig mee opschoot. Terwijl hij op links (voor de kijkers thuis..) Van Aert afhield, kwam aan de andere kant van de weg Dylan Groenewegen heel hard opzetten. Bakelants denkt dat de manoeuvre richting Van Aert Philipsen de zege kostte.

"Die fractie hinderen van Wout van Aert kost hem hier de ritzege. En kan hem ook de groene trui kosten. Als hij gewoon rechtdoor gereden had, zou hij vandaag gewonnen hebben en was er geen discussie."