Pogacar blikt vooruit op tijdrit met Evenepoel als topfavoriet: 'We gaan hem zien vliegen' 

Geletruidrager Tadej Pogacar blikt vooruit op de eerste tijdrit van de Tour de France. 

Pogacar Evenepoel

Vandaag staat de eerste tijdrit van de Tour de France 2024 op het programma. Geletruidrager Tadej Pogacar blikte donderdag na de etappe vooruit op de chronorace van vrijdag en noemt Remco Evenepoel de grote favoriet voor de dagzege.

'Fantastische omloop'

"Het is een parkoers waar ik van houd", vertelde Pogacar na etappe zes over de uitgestippelde route van de tijdrit. "Het is een fantastische omloop waar de snelheid regelmatig erg hoog zal liggen. Toch is aerodynamica alleen niet genoeg, je hebt ook wat pit nodig op dit traject."

De Sloveen dicht zichzelf goede kansen toe in de tijdrit, maar ziet Remco Evenepoel als favoriet voor de etappeoverwinning. "Hij is duidelijk dé te kloppen man: een wereldkampioen die keer op keer laat zien dat hij iedereen kan verslaan."

Pogacar koerste nog niet vaak tegen Evenepoel, maar is onder de indruk van het eerste Touroptreden de jonge Belg. "Remco is duidelijk aan het verbeteren sinds de Dauphiné", analyseert de tweevoudig Tourwinnaar. "We gaan hem zien vliegen in de tijdrit en in veel van de bergetappes waarschijnlijk ook."

Eigen tijdrit

Met het vertrouwen in zijn eigen tijdrit zit het wel snor bij Pogacar. "Ik ben ervan overtuigd dat ik het goed ga doen", klinkt de 25-jarige alleskunner vol vertrouwen. "In de weken na de Giro is mijn gevoel goed gebleven. In die weken heb ik ook aan mijn tijdrit kunnen werken."

"Ik kan dan ook niet wachten om het op te nemen tegen een paar van de beste tijdrijders ter wereld", gaat Pogi verder. "Evenepoel, waarschijnlijk dé beste, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Dat zijn allemaal specialisten en ik wil mezelf graag meten met hen."

Pogacar begint zijn tijdrit met een aardige voorgift op zijn concurrenten. De Sloveen verdedigt een voorsprong van 45 seconden op Evenepoel, terwijl Vingegaard op 50 tellen staat. Primoz Roglic kijkt op zijn beurt tegen een achterstand van 1 minuut en 14 seconden aan.

Klik hier voor een overzicht van alle starttijden in de eerste tijdrit van de Tour de France 2024.