Vingegaard zeer optimistisch na nieuw tijdverlies: 'We blijven geloven in ons plan'

Na afloop van de eerste tijdrit van de Tour de France staat Jonas Vingegaard al 1'15" achter de gele trui van Tadej Pogacar. 

Vingegaard Tour tijdrit

Jonas Vingegaard moest zowel Primoz Roglic, als Tadej Pogacar en Remco Evenepoel voor zich laten in de tijdrit op dag zeven van de Tour. Hij hield de schade in tijd echter beperkt en verscheen na afloop voor de camera's.

'Meer tijdsverlies verwacht'

"Om eerlijk te zijn denk ik dat het een hele goede tijdrit voor mij was", begon Vingegaard zijn terugblik in het flashinterview na de rit tegen de klok. "Ik ben blij met mijn optreden."

De 27-jarige Deen zag dat er geen maat stond op Remco Evenepoel in de tijdrit, al bleven de tijdsverschillen beperkt. "Ik verloor slechts 37 seconden op Remco in een tijdrit die hem heel goed past, dus dat is geen goed teken voor mij", analyseert Vingegaard.

Ruim een minuut

Vingegaard werd dus vierde in de tijdrit en verloor een kleine halve minuut op Pogacar, die tweede werd. Op de vraag of zijn Sloveense rivaal een grote tik heeft uitgedeeld in de tijdrit antwoordt de Deen: "Nee, eerder het tegenovergestelde."

"Ik had veel meer tijdverlies verwacht", verklaart Vingegaard nader. "De tijdrit was veel meer op zijn maat gemaakt, dus om alleen maar 25 seconden op hem te verliezen is een heel goed resultaat."

De tweevoudig Tourwinnaar kijkt nu tegen een achterstand aan van 1 minuut en 15 seconden ten opzichte van Pogacar. Dat is minder dan Vingegaard vooraf ingecalculeerd.

"Vorig jaar pakte ik 7,5 minuut in twee dagen tijd, dus ja...", blikt Vingegaard met een lach vooruit op het goedmaken van zijn achterstand. "De power is daar, dus we moeten in ons plan blijven geloven."