Sloveen Jaka Primozic was getuige van dodelijk ongeval André Drege: 'Een valpartij die niemands fout was'

De wielerwereld werd zaterdag opgeschrikt door de dodelijk val van de Noor André Drege in de Ronde van Oostenrijk. 

Drege

De renner van het continentale Coop kwam tragisch aan zijn einde toen hij ten val kwam in de afdaling van de Grossglockner. De Noor maakte tijdens de etappe deel uit van de vlucht van de dag.

De Sloveen Jaka Primozic zat bij Drege op het moment van de crash. De Sloveen zag het gebeuren en schreef op zijn Instagram-account een emotioneel bericht. "Als de enige getuige kan ik met geen woorden omschrijven hoe aangeslagen ik ben."

"Dit had nooit mogen gebeuren. Een valpartij die niemands fout was. Ik zou alles geven om iets te kunnen veranderen, zodat het nooit zou gebeurd zijn. Mijn gedachten zijn bij de familie en het team van Drege. Rust in vrede en dat de wielerhemel lief voor je mag zijn."

Primozic sloot vervolgens af met de volgende woorden. "Ik kan niet zeggen dat ik je gekend heb. Maar we deelden dezelfde passie. Ik zal verder doen... met jou voor altijd in mijn hart."

Team Jayco-AlUla

Drege kende een uitstekend seizoen met onder meer eindwinst in de Ronde van Rhodos en een overwinning in de eerste etappe van de Circuit des Ardennes. In die laatste koers versloeg hij de volgende toptalenten: Paul Magnier (Soudal Quick-Step), Matthew Brennan (Team Visma | Lease a Bike) en Joseph Blackmore (Israel-Premier Tech).

Renners die hij normaliter de komende jaren was blijven tegengekomen, want Drege stond in de belangstelling van verschillende ploegen op het hoogste niveau. Hij zou waarschijnlijk volgend seizoen het shirt gedragen hebben van Team Jayco-AlUla. Het heeft tragisch genoeg niet zo mogen zijn.