Kristof De Kegel, performance coach Alpecin-Deceuninck: 'Van der Poel is zich voor een stukje in vorm aan het rijden voor Spelen'

Mathieu van der Poel kwam nog niet in de buurt van een ritzege in de Tour de France. 

Poel

In De Avondetappe vertelde Kristof De Kegel, die performance coach is bij Alpecin-Deceuninck, over de wereldkampioen. Zo ging het over de graveletappe van zondag, waarin Van der Poel elfde werd. "De term gravelrit valt en dan is het of iedereen Van der Poel invult."

"Maar zo werkt het niet", vervolgt De Kegel. "We zitten nu ook in een grote ronde en dat is een verschil met het eendagswerk. Dan is hij op zijn terrein de beste die er is, maar in een grote ronde komen de klassementsrenners erbij en dat is gewoon een heel andere benadering."

Heel erg lijkt Van der Poel er niet mee te zitten dat hij zich nog niet veel heeft kunnen tonen, want hij heeft met de olympische wegwedstrijd een nog hoger doel. "Hij zal het blijven proberen om een Touretappe te winnen, maar hij rijdt met andere doelen in zijn achterhoofd. In dit geval de Olympische Spelen."

Voorbereiding

Net als die benadering vorig jaar goed uitpakte op het wereldkampioenschap in Glasgow. "De Spelen zijn toch een van de grote doelen", zegt De Kegel. "Om te zeggen dat de Tour een voorbereidingswedstrijd is, is wat kort door de bocht, maar hij is zich voor een klein stukje wel in vorm aan het rijden voor de Spelen."

"Alleen is hij hier ook in een vorm gekomen waarmee hij zich op z'n minst in het tweede deel van de Tour wil tonen." De grootste kans voor Van der Poel in het restant van de Tour de France is de achttiende etappe, die eindigt in Barcelonnette.

Daarna komen de Spelen. "We denken met z'n allen dat het een mooi parkoers voor hem is, maar het is een koers die eerst nog wel gereden moet worden. Ook wij kunnen ons steentje dan bijdragen, want er is een goede samenwerking tussen ons en de KNWU zodat we de routines kunnen meenemen."