🎥 Mooi filmpje! Tadej Pogacar bezorgt nietsvermoedend jochie dag van z'n leven bij rustdagritje

Tadej Pogacar fietste gisteren tijdens het koffieritje op de rustdag langs een jochie die aan het fietsen was met z'n pa en toen gebeurde er iets moois...

tadej pogacar steekt duim omhoog

Een rustdag in de Tour is natuurlijk ook wel daadwerkelijk rusten, maar het is niet zo dat de renners echt de hele dag op hun 'luie reet' liggen. Voor een stuiterbal als Tadej Pogacar is dat ook niks. En dus trok hij er met wat ploeggenoten op uit voor een rustig ritje om de benen wat los te rijden.

Jochie met vader

Vaak rijden de coureurs dan in een toeristentempootje dat iedereen nog wel bij kan houden. Op het onderstaande filmpje is dat ook wel te zien aan een paar krabbelaars die in het zog van Pogacar en zijn ploeggenoten meefietsen.

Een beetje irritant gedrag, laat de renners lekker met rust; het lijkt een beetje op stalken. Gelukkig draait het daar niet om in het filmpje dat Velon gisteravond op Twitter zette. Het draait om een jochie dat met z'n vader nietsvermoedend aan het fietsen is als Pogi plotseling voorbij komt.

De Sloveen denkt altijd aan de jongste wielerfans. In de Giro nam hij nog eens speciaal een bidon aan van de ploeg om die direct af te geven aan een jongetje dat naast hem liep, deze Tour gaf hij zijn zonnebril aan het zoontje van Mark Cavendish.

Tijdens een ritje op de rustdag heb je je bidon niet heel erg nodig, en dus twijfelde Pogacar geen moment toen hij het jochie inhaalde. Hij gaf hem zijn bidon. Het verlegen mannetje pakte 'm aan; papa bedankt Pogi. Ingehaald worden door de beste wielrenner ter wereld is al heel wat, maar dan ook nog z'n bidon krijgen...

Bekijk hier het filmpje zelf

Vandaag heeft Pogacar weinig tijd om bidons uit te delen vermoedelijk. Want hoewel het op papier een sprintetappe is, zou de tiende rit in de Tour, van Orléans naar Saint-Amand-Montrond weleens een waaierspektakel kunnen worden. Tradiotioneel gezien kan het in dit gebied flink waaien en heeft de wind er ook vrij spel. Met name rond de finish staat de wind precies goed.