📸 Aleksandr Vlasov niet meer van start in de Tour, zo zag zijn fiets eruit na zijn valpartij

De Rus Aleksandr Vlasov brak in de gravelrit niet alleen zijn fiets, maar ook zijn enkel. Hij gaat niet meer van start in de tiende etappe. 

Vlasov Tour de France

Tegen de verwachting in waren er weinig valpartijen en lekke banden op te merken in de gravelrit. Goed nieuws, maar daar heeft Aleksandr Vlasov helemaal niets aan. Hij viel juist wel.

In de greppel

Op een moment dat er weinig aan de hand leek in het peloton, reed Vlasov ineens de berm in. De 28-jarige Rus van Red Bull BORA hansgrohe kon niet voorkomen dat hij via een salto in de greppel belandde.

De onfortuinlijke Vlasov leek aanvankelijk wankel op zijn benen te staan, maar vervolgde zijn weg. Na verder onderzoek op de rustdag blijkt dat hij zijn enkel heeft gebroken en zijn weg in de Ronde van Frankrijk dus niet kan vervolgen.

Zo verlaat de nummer elf van het algemeen klassement als derde renner de Tour de France. Eerder moesten Andrea Gazzoli (Astana) en Casper Pedersen (Soudal Quick-Step) opgeven.

Gebroken fiets

Niet alleen zijn enkel, maar ook de fiets van Vlasov lag aan gruzelementen. Op X gaan foto's in de rondte van de tweewieler - beter gezegd nulwieler - van de Rus.

Het frame van de fiets was op meerdere plekken gebroken, beide wielen waren eraf en ook het zadel was verdwenen. Een ravage dus!

Nieuws
  • Cor Vos