🎥 Ieeew! Victor Campenaerts gooit bidon weg die je maar beter niet vangt

In de Tour raap je maar beter geen drinkbussen op die door 'Vocsnor' zijn weggegooid.

Campenaerts

Van het gehoopte waaierspektakel kwam tijdens de tiende Touretappe niets in huis. Integendeel. We kregen in plaats een oersaaie wandeletappe te zien, zonder vroege vlucht of animerende finale. In Saint-Amand-Montrond kwam het tot een massasprint en pakte Jasper Philipsen zijn felbegeerde eerste ritzege in deze Tour.

Of er onderweg nog iets gebeurde dat het vermelden waard is? Jasper Philipsen zorgde met een gevaarlijk uitwijkmanoeuvre in de tussensprint voor commotie. En Victor Campenaerts deed iets wat niet gefilmd had moeten worden.

Bidon vol geplast

Op 35 kilometer van de finish had 'Vocsnor' nood aan een sanitaire stop. Vanwege het dreigende waaiergevaar was er echter geen tijd om in de graskant te stoppen. Daar had hij iets handig op gevonden.

Campenaerts had nog twee drinkbussen in zijn houder zitten en besloot er ééntje vol te plassen. Nadat hij met trots de bedenkelijke inhoud aan een renner van EF Education-EasyPost liet zien, gooide hij de bidon weg. De beelden:

Plassen in een bidon is overigens een gangbare praktijk in het peloton, wanneer de koerssituatie het niet toelaat om te stoppen langs het parcours. Hoe vrouwen in het peloton plassen, kan je hier lezen.