Bart Lemmen wordt beloond met contractverlenging tot en met 2027: 'We geloven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen'

Het kan niet op voor Bart Lemmen: na zijn Tourdebuut is daar ook een contractverlenging. 

Lemmen

De klimmer annex hardrijder werd afgelopen winter binnengehaald als een soort experiment. Bij Human Powered Health had hij laten zien profwaardig te zijn, maar of hij goed genoeg zou zijn voor de grootste koersen, was enigszins afwachten. Bij Team Visma | Lease a Bike is zijn ontwikkeling echter in een stroomversnelling geraakt.

Begin van het jaar werd hij zeer verrassend vijfde in de Tour Down Under, waarna hij ook knap tiende eindigde in de UAE Tour. Na een valpartij in de Ronde van Cataloniƫ, waarbij Lemmen zijn sleutelbeen brak, was hij in de Ronde van Noorwegen weer op hoog niveau en finishte hij tweede.

Aangezien de spoeling dun was bij de Nederlandse topploeg werd Lemmen opgeroepen voor de Tour de France. De Nederlander werd als vervanger van Sepp Kuss ingezet. In zijn eerste grote ronde laat hij zien goed mee te kunnen.

Het zijn dus mooie tijden voor Lemmen. En het wordt alleen maar mooier, want Team Visma | Lease a Bike heeft bekendgemaakt dat Lemmen zijn contract met twee seizoenen verlengd heeft. Hij ligt nu tot en met 2027 vast. Sportief directeur Merijn Zeeman: "Bart heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt."

Leerzaam

"Hij is twee jaar geleden pas prof (lees hier zijn verhaal) geworden en nu rijdt hij al in de Tour. Wij waren vorig jaar al onder de indruk van zijn vermogen en dit jaar heeft hij daar weer een flinke schep bovenop gedaan. We geloven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen, daarom binden we hem graag langer aan de ploeg. Hij is een hele goede klimmer."

Lemmen zelf vertelt zich thuis te voelen in de ploeg en is blij dat hij vertrouwen krijgt. "Dit jaar heb ik veel geleerd. Het is dan ook ongelooflijk leerzaam om te mogen werken met renners als Jonas Vingegaard, Matteo Jorgenson, Sepp Kuss en Wout van Aert. Ik voel het vertrouwen van de ploegleiding en dat doet me goed. Ik ben dan ook heel blij om nu al voor twee jaar bij te kunnen tekenen."

Nieuws
  • Cor Vos