Hongerklop voor Pogacar? Rasmussen laat niets heel van voedingsstrategie UAE: 'Ook een Ferrari heeft brandstof nodig'

Tadej Pogacar leek een flink gat te gaan slaan met zijn concurrenten. 

Pogacar

De Sloveen reed iedereen uit het wiel met zijn aanval op de Puy Mary Pas de Peyrol en leek op weg naar een flinke uitbreiding van zijn voorsprong, maar een klim later wist Jonas Vingegaard een achterstand van ruim veertig seconden goed te maken. Volgens Michael Rasmussen had dat een specifieke reden.

De Deen schreef al snel op zijn X-account: "Pogacar zit laag in zijn suikers. Het is altijd een probleem als je de neutrale wagen om een bidon moet vragen. Gigantische fout van UAE Team Emirates, want ze hadden Tour de France kunnen verzegelen."

In het vervolg van de rit besloot Vingegaard samen te werken met Pogacar. "Jonas heeft de bovenhand. Pogacar ziet er heel bleek uit", vervolgde Rasmussen op sociale media. "Als Jonas nu aanvalt dan gaat hij Pogacar lossen", schreef hij op het laatste gecategoriseerde doch niet al te steile klimmetje.

Volle mond

Achter de coulissen zat Pogacar vervolgens ook te eten en verscheen hij zelfs met volle mond op het podium om zijn gele trui te ontvangen. Aan zijn sprint bleek ook dat hij niet meer de explosiviteit in zijn benen had die hij normaal heeft. Rasmussen: "Ik vraag me af wanneer UAE Team Emirates haar voedingsstrategie op orde krijgt."

"Het geeft flashbacks naar de Galibier-Granon-etappe uit 2022 toen Pogacar ook volledig naar de kloten was op twintig minuten van de finish."

Rasmussen sluit af met: "Zelfs een Ferrari kan niet zonder brandstof. Wanneer gaan ze het eindelijk eens leren bij UAE Team Emirates?" Pogacar heeft een voorsprong van 1 minuut en 14 seconden op Vingegaard in het algemeen klassement.