Blijdschap bij Visma | LAB enorm na ritwinst Vingegaard: 'Vooral de manier waarop'

Ploegleider Grischa Niermann reageerde vol blijdschap op de ritwinst van Jonas Vingegaard in de Tour. 

Vingegaard Visma Pogacar Tour

Bij Team Visma | Lease a Bike kunnen ze hun geluk niet op na de overwinning van Jonas Vingegaard in de elfde etappe van de Tour de France. Ploegleider Grischa Niermann reageerde bij de NOS op de etappezege van de Deense kopman van de Nederlandse ploeg.

Zweten

"Een grote opluchting dat de overwinning binnen is", zei Niermann voor de camera's. "Maar vooral de manier waarop. We hebben zitten zweten toen Pogacar aanviel op Puy Mary en toen Vingegaard niet mee kon."

De Duitse oud-renner zorgde er vanuit de ploegleiderswagen van Visma | LAB voor dat Vingegaard gefocust bleef. "We zeiden dat het nog ver tot de finish was en dat hij een tijdrit moest rijden", aldus Niermann.

"Dat heeft hij gedaan. Hij is zijn eigen ding blijven doen en is toen teruggekomen. Uiteindelijk was iedereen naar de klote, dat zag je in de sprint. Dat 'ie dan wint is geweldig. Hij mag trots zijn op zichzelf."

Mentaal tikje

Op de vraag of Vingegaard een mentaal tikje heeft uitgedeeld aan zijn concurrent, antwoordde Niermann: "Ik denk dat wij geen slechte Pogacar hebben gezien. Als Jonas niet zo ongelofelijk sterk was, dan had hij gewoon gewonnen en een minuut op zijn concurrenten gepakt. Wat Pogacar hier laat zien is ook gewoon indrukwekkend."

Dat Vingegaard vandaag wint in het Centraal Massief, zorgt voor een berg aan vertrouwen richting de Pyreneeën in het aankomende weekend. "We denken dat de etappes die nog komen Jonas nog beter liggen. Maar de Tour is nog lang en we staan voorlopig meer dan een minuut achter. We nemen het dag per dag", besluit Niermann.