Philipsen over incident met Van Aert: 'Nog geen gesprek geweest, voor mij is er een streep onder getrokken'

Jasper Philipsen bevestigt dat Wout van Aert wilde praten, maar door omstandigheden is een korte babbel niet gelukt.

Philipsen

Wout van Aert en Jasper Philipsen liggen al een week overhoop met elkaar. In de zesde Toureteappe naar Dijon werd Philipsen gedeclasseerd, nadat hij van zijn lijn afweek en op die manier ei zo na Van Aert in de dranghekken reed. Die laatste haalde na de finish scherp uit naar zijn landgenoot.

"Ik word opnieuw ingesloten door Philipsen", klonk het in Dijon. "Hij heeft een slechte gewoonte. Vorig jaar was het ook al zo en nu weer. Het maakt me kwaad dat er nooit sancties volgen."

Philipsen besefte dat hij een fout maakte. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan Wout van Aert", schreef hij op Instagram. "Ik probeerde niet bewust om hem in te sluiten of om hem in de hekken te duwen. Net als iedere sprinter ben ik enorm competitief en wil ik elke sprintersrit winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van andere renners."

Geen persoonlijke excuses

Wout van Aert aanvaardde op Instagram die excuses, maar de kous was nog niet af, want een paar dagen later liet Van Aert weten nog steeds geen persoonlijke excuses gekregen te hebben.

"Voor mij is er geen haar in de boter: ik heb zijn excuses aanvaard, dat heeft iedereen op Instagram gezien. Anderzijds lijkt Instagram mij ook niet het juiste medium om je excuses aan te bieden. Dat kan ook persoonlijk. Het had anders gekund."

Streep er onder

In gesprek met Het Belang van Limburg vertelt Philipsen dat hij gewoonweg niet in de mogelijkheid was om zijn excuses persoonlijk aan te bieden. "Er heeft geen gesprek plaatsgevonden en voor mij is er ook een streep onder getrokken."

"Het klopt dat Wout me heeft aangesproken tijdens de zaterdagetappe. Ik was echter zo gefocust – die rit was belangrijk voor ons – en het ging op dat moment echt hard in het peloton, dat het niet tot een gesprek kwam. Wout zal misschien met meer overschot rondrijden dan ik."

Nieuws
  • Cor Vos