Australische Bradbury wint koninginnenrit Giro op gevreesde Blockhaus, Kopecky op 1 seconde van roze

Op de super zware Blockhaus stond er geen maat op het jonge Australische klimtalent. 

Bradbury

Neve Bradbury (Canyon//SRAM Racing) heeft haar tweede profzege beet en wat voor ééntje! De 22-jarige Australische schreef de koninginnenrit van de Giro d'Italia op haar naam. De streep werd getrokken op de top van de beruchte Blockhaus (16.3 km, 8%).

Bradbury trok al op 9 kilometer van de finish ten aanval. Ze kwam solo boven, veroverde de witte jongerentrui en klom naar een derde plek in het algemene klassement. Ze volgt nu op 1'12" van leidster Elisa Longo Borghini.

Longo Borghini reed de longen uit haar lijf om haar roze trui te redden, want Lotte Kopecky zit haar in het algemene klassement op de hielen. De wereldkampioene probeerde de Italiaanse te lossen, maar dat lukte haar niet. Kopecky maakte haar wel af in een sprint-à-deux om de tweede plek.

In het algemene klassement strandt Kopecky nu op amper één seconde van Longo Borghini. Zondag zullen we dus een razendspannende ontknoping te zien krijgen. De slotrit is heuvelachtig met finish op een klimmetje van 618 meter aan 7% in L'Aquila.

Bradbury is bezig aan een geweldig seizoen. Het 22-jarige Australische klimtalent boekte in juni in de Ronde van Zwitserland haar eerste profzege. Ze finishte ook tweede in het algemene klassement. Ze rijdt al sinds haar 18e bij Canyon//SRAM en is einde contract.

Nieuws
  • Cor Vos