Wielervakbond CPA onderneemt juridische stappen tegen 'chipsgooier' Tour: 'Met plezier'

De bergetappe in de Tour werd gisteren ontsierd door een malloot die chips in gezicht van Pogacar en Vingegaard gooide. Adam Hansen reageert. 

man gooit chips

We kregen gisteren op weg naar Pla d'Adet weer een prachtige etappe te zien, met een spontaan tactisch meesterplan van Pogacar, maar de de veertiende rit in de Tour werd ook ontsierd door een malloot die het nodig vond om chips in het gezicht van de geletruidragen en Jonas Vingegaard te gooien.

Dickhead

Het gebeurde na de demarrage van de Sloveen. Hier kun je de beelden bekijken, de man is zeer duidelijk in beeld. Wat hij precies met z'n actie beoogde, zullen we misschien wel nooit weten; het is lastig om in het brein van dit soort idioten te kijken...

Maar op social media kreeg hij het al flink te verduren. Bas Tietema plaatste een cynisch bericht dat wielrenners dan wel veel koolhydraten nodig hebben, maar dit niet de manier is. Anderen waren minder subtiel en noemden hem een 'dickhead'. Thijs Zonneveld was ook kritisch op de organisatie. Hij vond dat de klim beter afgezet had moeten worden in de laatste kilometers.

Adam Hansen neemt met plezier juridische actie

Ook de voorzitter van de wielrennersvakbond CPA reageerde via Twitter. De Australische oud-coureur behartigt nu de belangen van de profrenners en praat nooit met meel in de mond.

Ook in dit geval is hij duidelijk: "De CPA zal met plezier juridische stappen ondernemen tegen deze wat deze gast deed richting Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. Wat hij deed is respectloos en zal niet worden getolereerd."