Pogacar overklast Vingegaard: 'Ik zag dat hij niet door kon tot de top, dus toen ging ik zelf'

De Sloveen Tadej Pogacar kende een subliem Pyreneeënweekend en zit nu zeer comfortabel in het geel. 

Pogacar Tour Plateau de Beille

Voor de tweede dag op rij was Tadej Pogacar heer en meester in de Pyreneeën. Gisteren won hij op Pla d'Adet en vandaag op Plateau de Beille. In twee dagen tijd won hij 1'47" op naaste belager Jonas Vingegaard.

'Een geweldige dag'

"Ik had deze uitkomst niet verwacht voorafgaand aan de tweede week", sprak Pogacar na zijn twee overwinningen en opgebouwde voorsprong. "Ik was super blij met de vorm vandaag."

"Het was heel heet en normaal heb ik daar moeite mee", analyseerde de kopman van UAE. "Het team heeft het goed gedaan om mij te koelen."

In plaats van de ploeg van Pogacar, was het juist Visma | LAB dat op deze warme dag de koers in handen nam. "Ik kwam niet in de problemen", aldus de geletruidrager. "Ik bleef mezelf koel houden en genoeg eten en drinken."

Plateau de Beille

Op ruim tien kilometer plaatste Vingegaard een aanval, die door Pogacar werd gepareerd. "Ik zat wel een beetje op de limiet toen hij me probeerde te lossen", aldus de Giro-winnaar. "Maar ik zag dat hij het ook moeilijk had."

"Toen hij me nog eens probeerde te lossen, zag ik dat hij niet door kon tot de top. Toen probeerde ik zelf te gaan", zei Pogacar over het moment dat hij wegreed bij de Deen.

Drie minuten

De 25-jarige Sloveen staat na zijn mokerslagen in de bergen ruim drie minuten voor op Vingegaard. "Het ziet er goed uit", aldus Pogi. "Het voelt comfortabel. Nu moeten we zorgen dat dit zo blijft in de laatste week."

Morgen wacht de rustdag voor de renners en dus ook voor de geletruidrager. "Ik kijk ernaar uit", zei hij. "Ik hoop op een lekker ritje, even resetten en dan vol gas de laatste week in."