Chipsgooier vrijgelaten zonder aanklachten: 'Teams wilden geen klacht indienen'

De Fransman hoeft geen straf meer te vrezen voor zijn bizarre actie.

Chipsgooier

Het Pyreneeënweekend heeft zaterdag en zondag een massa enthousiaste wielerliefhebbers op de been gebracht. Vooral op de flanken van Pla d'Adet, slotklim van de eerste Pyreneeënrit, was het immens druk. Tussen die uitzinnige mensenmassa zat helaas ook weer één rotte appel.

Op twee kilometer van de finish vond een man er niet beter op dan met chips in het gezicht van Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard te gooien. Hij werd ter plaatste meteen in de boeien geslagen en was zo dronken dat hij eerst een nachtje in de cel mocht ontnuchteren, alvorens ondervraagd te worden.

Geen klacht

Vandaag werd de chipsgooier, een 32-jarige Bretoen, aan de tand gevoeld, maar hij komt er wel heel goedkoop mee weg. Het Franse RMC Sport meldt namelijk dat hij is vrijgelaten en dat er geen aanklachten zijn ingediend. De man hoeft met andere woorden geen gerechtelijke vervolging wegens 'opzettelijke slagen en verwondingen' te vrezen.

Dat heeft hij te danken aan de vergevingsgezindheid van Visma | Lease a Bike en UAE Team Emirates. Het parket van het departement Hautes-Pyrénées laat namelijk weten dat de twee teams geen klacht hebben ingediend omdat hun renners 'geen last hadden van het gooien van de chips'.

(Lees verder onder de beelden)

Dat er geen klacht werd ingediend is opvallend, te meer omdat rennersvakbond CPA zaterdag liet weten dat ze wel gerechtelijke stappen zullen ondernemen tegen de man. Het is nog maar de vraag of de rennersvakbond een klacht kan en zal indienen.