Tom Dumoulin zag Pogacar zijn gram halen in de Tour: 'Neigt naar arrogantie, het is een beetje Vingegaard jennen'

Spektakel in de Tour! Tom Dumoulin genoot ervan. De Limburger zag een verrassend en boeiend klassementsgevecht tussen Pogacar, Vingegaard en Evenepoel. 

tom dumoulin

Tom Dumoulin verzorgde vandaag de analyse na de etappe naar SuperDévoluy. Een Tour-etappe die bol stond van het spektakel. Vooraan werd er gestreden voor de dagzege - die greep Richard Carapaz - maar daarachter ontpopte zich tot ieders verrassing nog een strijd in het klasssement.

Dumoulin ziet Pogacar Vingegaard jennen

Het was de geletruidrager zelf die de lont in het kruitvat stak op het laatste stukje van de zwaarste klim van de dag, de Col de Noyer. Die berg van eerste categorie bracht vuurwerk toen Pogacar aanging en Vingegaard niet kon volgen. Dumoulin had dat al een beetje aan zien komen, legde hij uit.

"Ik had verwacht dat Visma zou aanvallen, maar ze hielden zich rustig. Toen vermoedde ik al dat Vingegaard niet zo sterk zou zijn. Pogacar dacht toen waarschijnlijk: nou, dan zal ik het wel eens even doen. Dat was puur machtsvertoon. Hij hoeft dat helemaal niet te doen. Het is puur jennen van Vingegaard. Het heeft wel een klein beetje iets met arrogantie te maken.

Toch snapte hij wel dat Pogacar het zo aanpakte: "Dat duel speelt nu al drie jaar lang. Pogacar kan het natuurlijk niet hebben dat hij al twee jaar op rij verslagen is. En eindelijk is hij weer de baas en heeft hij de benen om Vingegaard pijn te doen en dan denkt hij: dan zul je het ook terugkrijgen!"

Evenepoel

Remco Evenepoel werd op bescheiden manier de derde hond die er met het been vandoor ging. De Belg was wat beter dan Vingegaard en naderde de Deen uiteindelijk twaalf seconden in het algemeen klassement. Dumoulin zag het gebeuren.

"Je ziet heel duidelijk dat Vingegaard eerst Pogacar probeert te volgen. Dat lukt niet en dan rijdt Evenepoel 'm voorbij. Het is heel tekenend voor de benen van Evenepoel in vergelijking met Vingegaard. Die heeft gevoeld dat ie kan opschuiven van drie naar twee. Hij ruikt bloed en gaat er ook voor. Ik vond het een heel mooi klassementsgevecht vandaag!"