Column | Mathieu van der Poel? Die kan er niks meer van!

Volgens onze redacteur kan Mathieu van der Poel beter een camping beginnen met Fabio Jakobsen, tenzij...

mathieu van der poel

Het is dat Mathieu van der Poel in een regenboogtrui en op het beste materiaal beschikbaar rondrijdt, maar anders had ik hem vermoedelijk deze Tour de France niet eens kunnen onderscheiden van zo'n toerfietser die je zo nu en dan ziet meefietsen met een profpeloton.

Kan Van der Poel nog wel een derailleur onderscheiden van een fietscomputer?

MVDP kan er niks meer van. Hij rijdt nog net niet met zijwieltjes in de rondte. Zou hij na afloop van een etappe als hij weer richting de bus rijdt ook vergeten dat hij is ingeklikt en als de eerste de beste beginner gewoon omvallen? Ik denk het wel. Is hij überhaupt ingeklikt of hebben ze voor de zekerheid maar normale trappers op z'n fiets gemonteerd bij Alpecin-Deceuninck?

In het voorjaar reed hij alles en iedereen nog aan gort en nu kan hij geen derailleur meer van een fietscomputer onderscheiden. Als de Tour de France nog een week langer had geduurd, dan had Van der Poel achteruitgereden. In de winter rijdt hij door de modder sneller dan nu op een verharde weg. En dan liggen er ook nog balken in het parkoers!

Camping met Jakobsen

Nee, Mathieu van der Poel kan er niks meer van. Als Pogacar er zin in zou hebben zou hij vanuit Nice weer naar Tourstartplek Florence kunnen rijden, de hele Tour opnieuw rijden en dan zou hij ergens op weg naar Nice Mathieu van der Poel dubbelen. Kenny van Hummel in z'n slechtste dagen reed harder een berg op dan Mathieu van der Poel.

De wereldkampioen is een parodie op een wielrenner geworden, zijn trui niet waard! Hoe hij in hemelsnaam die regenboogtrui heeft kunnen veroveren; je kunt je er niks meer bij voorstellen. Zo'n fietsende bierbuik die je weleens tegenkomt in een replica van het tricot is 'm weer waard dan MVDP. Moet de UCI niet ingrijpen en hem het recht die trui te dragen ontzeggen? Sterker nog, z'n licentie afnemen.

Van der Poel kan beter een camping beginnen met Fabio Jakobsen, die er ook al niks meer van kan.

Tenzij hij straks in Parijs olympisch goud wint natuurlijk, dan is hij weer de beste wielrenner aller tijden en een fenomeen dat zijn weerga niet kent. Wat was het dan slim en goed en briljant en nog meer superlatieven om in de Tour verstoppertje te spelen!

Columns
  • Cor Vos