Parkoersbouwer Tour: 'We zijn teleurgesteld over wat er in de sprintritten is gebeurd'

Zien we Mathieu van der Poel volgend jaar toch weer terug in de Tour?

Mathieu van der Poel

Wellicht, want parkoersbouwer Thierry Gouvenou is van mening dat het aantal sprintritten in zijn Tour de France drastisch moet worden ingekort. Gouvenou kijkt terug op deze Tour en vindt dat de vlakke ritten te weinig spektakel opleverden. "Dit jaar zijn er inderdaad minder kansen voor de aanvallers geweest", zegt Gouvenou bij Radio Sports.

"We hadden vooraf woensdag en donderdag aangestipt als kansen en de ritten zijn verlopen zoals we verwacht hadden. In de toekomst proberen we dit soort etappes wat meer voorrang te geven."

Gouvenou durft kritiek te geven op de spektakelwaarde van sommige ritten. We zijn een beetje ontgoocheld door wat er in de sprintritten gebeurd is. We zullen er de volgende jaren niet meer zoveel opnemen in het parcours."

Mathieu van der Poel sprak zich eerder deze week al uit over zijn anonieme optreden in de Tour. De wereldkampioen vindt dat er te weinig kansen zijn voor klassieke renners zoals hij in de Ronde van Frankrijk. "Voor de Tour de France heb ik al gezegd dat er weinig kansen zijn in een grote ronde voor renners zoals ik. Als het zo blijft evolueren heeft het nog weinig zin om naar grote rondes te gaan."

Het lijkt erop dat de ASO luistert naar de wereldkampioen.